Varmkorv med ärtmos

Varmkorv med ärtmos

En klassisk varmkorv med spännande grönt mos. En klar favorit bland barnen.
Ingredienser

8 Scan Deli varmkorv
4 port potatismospulver
3 dl djupfrysta gröna ärter
200 g röd- eller vitkål strimlad
2 morötter grovt rivna
½ msk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
1 tsk sesamfrö

Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten. Drag kastrullen från plattan. Lägg i korvarna, lägg på ett lock och låt dem bli varma, ca 7 min. Koka upp vattnet till potatismoset tillsammans med ärtorna. Låt det sjuda någon minut och mixa med mixerstav. Vispa i potatismospulvret. Fräs kål och morötter någon minut i en stekpanna med lite olja och honung. Pressa över lite citronsaft. Salta lätt. Rosta sesamfröna i torr panna och strö över. Servera korven med ärtmos, varm råkost och senap.

Källa för receptet Varmkorv med ärtmos: Scan.se

Kommentera