Fläskfile med aprikoser

Fläskfile med aprikoser

Spännande rätt där torkade aprikoser och mynta kliver fram som smaksättare.

Ingredienser
4 port
1 fläskfilé, ca 600 g
1 – 2 gula lökar
2 msk Arla smör-&rapsolja, oliv
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen ingefära
12 torkade aprikoser
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning
2 msk hackad mynta

Gör så här
Dela filén i två bitar. Skala och klyfta löken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och ingefära. Fräs löken bredvid köttet i pannan. Lägg i aprikoserna. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min. Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan. Servera med bulgur.

Källa för receptet Fläskfile med aprikoser: Arla.se

Kommentera