Färsk tomatsås

Färsk tomatsås

En frisk och len sås med mycket smak. Välj gärna plommontomater för en fylligare sås.

Ingredienser
4 port
¾ kg solmogna tomater
1 färsk gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk Arla® smör-&rapsolja
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 tsk honung
1 kruka basilika
½–1 tsk salt
1 dl Kelda® mellangrädde
2 dl riven Kvibille® Svecia

Gör så här
Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i tomater, vatten, buljongtärning, peppar och honung. Låt såsen koka utan lock ca 10 min. Hacka basilikan och rör ner den i såsen. Smaka av med salt. Blanda ner grädden. Servera till färsk pasta och toppa med riven ost.

Källa för receptet Färsk tomatsås: Arla.se

Kommentera