Chiligryta

Chiligryta

Het chiligryta med extra hetta eller bara mycket smak – du bestämmer. Servera gärna en klick sval matyoghurt till chiligrytan. Lime är också väldigt gott att bjuda till.

Ingredienser
4 port
400 g lövbiff
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färg
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1/2 -1 tsk sambal oelek
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk hel koriander
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt

Gör så här
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och strimla både röd- och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet och lägg över det i grytan. Tillsätt tomatkross, sambal olek, frainsocker, salt och stött koriander. Låt grytan koka under lock i ca 5 min. (Hit kan grytan förberedas.) Rör ut mjölet i matyoghurten. Rör ner det i grytan. Låt koka i ca 3 min. Garnera gärna med färsk koriander. Servera med ugnsstekt potatis i tjocka skivor, kall matyoghurt och gärna lime- eller citronklyftor.

Källa för receptet Chiligryta: Arla.se

Kommentera